Nyheter 20 januari 2021

Musiksupporten bjuder in till konferens

Ökad inkludering och representation står i fokus för konferensen The Woke Up Call, som arrangeras av Musiksupporten den 1 februari. På programmet står bl a en Q&A med makthavare i svensk musikindustri.

The Woke Up Call är en konferens om jämlikhet och antirasism i musikbranschen. Arrangör är Musiksupporten, en nationell plattform för möten mellan professionella aktörer från musikbranschen och unga talanger från socioekonomiskt utsatta områden. Verksamheten bedrivs av organisationerna Fanzingo och Mångkulturellt centrum med stöd från Arvsfonden.

Årets konferens äger rum online den 1 februari kl 9-12 och följer upp förra årets upplaga ”Fuck branschen”.

På schemat står bl a ett samtal om rasistiska strukturer och exkludering i musikindustrin, med Patrik ”Sleepy” Elofsson (Sony Music Swe), Sulekha Daar (Nolo Music) och Victoria Zahmatkesh (Universal Music Swe). Halvdagskonferensen avslutas med en Q&A på temat ”Vad händer nu?” med Joakim Johansson (Universal Music Swe), Johnny Tennander (Sony/ATV Swe), Ludwig Werner (Ifpi Sverige), Mark Dennis (Sony Music Swe) och Martin Ingeström ( Universal Music Publ Swe).

Hela programmet och anmälan hittas här.

Christel Valsinger