18 januari 2021

TV4-gala till stöd för musiken

Den 30 januari arrangeras i TV4 den hittills största galan till stöd för musikfolk som på olika sätt drabbats av nedstängningen i pandemins fotspår.

Under två livesända timmar fyllda med musik leder Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan Don’t stop the music. Kvällen arrangeras av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbats av pandemin. För många scenografer, ljudtekniker och musiker har möjligheterna att försörja sig försvunnit helt.

– Många yrkesgrupper går nu på knäna under pandemins framfart och jag vill att kvällen bidrar till att hylla de yrkesgrupper som finns i min närhet men som kanske aldrig syns längst fram vid mikrofonen eller framför kameran. Det här är en kväll för alla som får musiksverige att leva, säger Martin Stenmarck.

Under Don’t stop the music uppträder flera av Sveriges största artister, namn som Lars Winnerbäck, Tomas Ledin, Molly Sandén, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Tommy Körberg, Stor, Benjamin Ingrosso, First Aid Kit, Janice och Frida Öhrn.

Kvällen varvas med reportage från ett musikland som upplevt ett år som inte liknar något annat.

– Det är en ära att få leda den här kvällen. För mig är det en självklarhet att försöka göra det jag kan för att hela ekosystemet, alla yrkesgrupper och olika delar av evenemangsindustrin, ska får en rimlig chans att klara sig genom pandemin. Musik läker. Musik behövs. Kvällen är en hyllning till hela musiksverige, säger Sarah Dawn Finer i ett pressmeddelande.

– Fint att få vara en del av detta, och att med kreativa show- & Tv-producenter som Mikael Gordon Solfors och Mats Jankell m.fl. få möjlighet att påminna om och lyfta fram hur viktig svensk musik varit och är för så många – och att vi kan bidra till att stödja drabbade livemusikbranscharbetare i via nystartade Svenska Musikfonden genom denna TV-manifestation, säger artistansvarige Mathias Bridfelt till MI.

Bandet utgörs av Stefan Olsson, kapellmästare och gitarr, Anders Hedlund, trummor, Emelie Fjällström, kör, David Lindvall, bas, Dea Norberg, kör,  Josefin Runsteen, fiol/percussion/kör, Markus Jägerstedt, keyboard, Samuel Starck, keyboard.

Musikgalan direktsänds i TV4 ‪lördagen den 30 januari mellan ‪20:00 – 22:00.

Lars Nylin