12 januari 2021

4 snabba: Rebin Shah, Creative Director Childhood

Rebin Shah har utsetts till Creative Director för Childhood USA. Organisationen som är grundad av Drottning Silvia, arbetar för att stoppa sexuella övergrepp och våld mot barn. Rebin Shah är grundare av skivbolaget Today is Vintage och är kanske själv mest känd under sitt artistnamn Rebstar.

Vad innebär rollen som Creative Director?


– Att jag är involverad i allt från strategi till kampanjutveckling, marknadsföring, nya samarbeten m.m. Jag jobbar med ett fantastiskt team och en styrelse som har välkomnat mig och mina idéer med öppna armar. Vi har flera spännande projekt på gång som jag ser fram emot att berätta mer om inom kort.

Hur kom du i kontakt med Childhood?


– Jag blev först introducerad till Childhood 2018 när jag fick en inbjudan till deras ThankYou Gala i New York. Childhood är en fantastisk organisation och jag har länge velat bli mer involverad. Jag har hjälpt till vid olika tillfällen genom åren och när Nicole G. Epps nyligen blev Executive Director för Childhood USA kontaktade hon mig och erbjöd mig rollen som Creative Director.

Childhood arbetar för att ge barn en trygg barndom, fri från sexuella övergrepp och våld. Är det här frågor du varit engagerad i tidigare?


– Ett av fem barn i världen utsätts för sexuella övergrepp. Låt det sjunka in. Många barn som blir utsatta för övergrepp vågar inte berätta för någon. Vi måste avlägsna stigmat kring att vara ett offer för att kunna bryta tystnaden. Vi har alla säkert någon i våra liv som har blivit utsatt för övergrepp utan att vi vet om det. Det är aldrig försent att engagera sig. Min resa börjar idag and I’m looking forward to making up for lost time.

Du är ju också VD för musikbolaget Today Is Vintage. Vad har ni på gång framöver?

– Expansion, signingar, samarbeten, musik och genomslag.

Christel Valsinger