Förlag 4 januari 2021

Kinesisk branschprofil till The Kennel

Kinesiska branchsprofilen Alice Li Xiaotong har flyttat till Sverige och började på musikbolaget The Kennel i december.

Alice Li Xiaotong är en mycket en känd profil i den kinesiska musikindustrin och har under de senaste tre åren jobbat som Senior A&R manager på BMG Publishing i Kina och spelat en stor roll att BMG blivit en av de ledande aktörerna där.  På The Kennel kommer hon framförallt fokusera på att expandera verksamheten i TK Music – det joint venture-bolag som startades 2019 av The Kennel, och det största musikbolaget i Kina, Taihe Music Group.

– Det är fantastiskt att Alice ska börja hos oss,  det är ovärderligt att ha någon som kan språket, kulturen och insikten i den rådande kinesiska branschpraxisen. För att inte tala om hennes nätverk. Det kommer bli grymt, säger Helen McLaughlin, Head of A&R och Business Development på The Kennel.

Alice Li Xiaotong har tidigare även arbetat som artist manager på de kinesiska bolaget Bravo samt med PR och marknadsföring på GALA Band.

– Vi är extremt glada att Alice har tackat ja till att börja hos oss – vi har fantastiskt mycket att lära oss av henne. Tillsammans med vår hårt arbetande roster kommer vi nu bli ännu bättre på att ta fram exakt den musik som efterfrågas, säger Iggy Strange-Dahl, delägare och grundare i The Kennel.

Hayden Bell, CEO och grundare, tillägger till MI:

– With the Chinese publishing business on its upward trajectory –  the timing could not be better in having Alice join us.

Lars Nylin