Förlag 15 december 2020

Seminarium om pandemins effekter i musikbranschen

Hur arbetar Musikförläggarna för att hjälpa sina medlemmar under pandemin? Vilka krisstöd finns och vilket ansvar har arbetsgivare för hemarbetsmiljön? Det var några av frågorna som fick svar under Musikförläggarnas seminarium ”Pandemins effekter i musikbranschen”.

Seminariet arrangerades digitalt för Musikförläggarnas medlemmar förra veckan. Musikförläggarnas ordförande Kerstin ”Titti” Mangert berättade inledningsvis om hur organisationen arbetar för att hjälpa sina medlemmar och branschen igenom krisen. Alfons Karabuda, som är ordförande för den gemensamma paraplyorganisationen Musiksverige tog därefter vid och informerade om arbetet för att få politikerna att förstå situationen för musikbranschen och hur de mottagit branschens krav.

Därefter berättade arbetsrättsexperten och juristen Tommy Iseskog om aktuella krisstöd för företag, arbetsgivarens arbetsmiljöansvar och andra nyheter inom arbetsrättens område kopplat till den rådande situationen.

Seminariet avslutades av lyckopsykologen Katarina Blom, som pratade om vad som är viktigt att tänka på vid distansarbete för att må bra. Vad kan man göra som ledare och som medarbetare för att påverka sitt eget och andras välbefinnande?

Medlemmar som missade seminariet har till och med den 16 december chansen att se en inspelning av föreläsningarna.

Christel Valsinger