1 december 2020

4 SNABBA: Gustaf Holter och Christian Persson / Grammynominerade

Gustaf Holter och Christian Persson är två av låtskrivarna på det Grammynominerade soundtracket till ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”. MI tog kontakt för att få veta mer om hur pärlor som Volcano Man och Jaja Ding Dong kom till.

En Grammy i kategorin Music For Visual Media kan bli resultatet av det som är Gustaf Holter och Christian Perssons första uppdrag som filmmusikskapare (mer om nomineringen här).

Hur känns det att vara Grammynominerad?

– Det var redan roligt i sig att få göra musik till en sån här film, så att den också blir nominerad till en Grammy var ett rätt stort plus! Sjukt kul!

Vad fick ni att förhålla er till när ni skulle skriva dessa låtar?

– Första låten vi skrev var Jaja Ding Dong och den enda briefen var titeln och att det skulle vara bra-dåligt catchy. Det var bara att plocka fram gammal inspiration från Holländsk ölmusik.  Med Volcano Man visste vi bara att den skulle funka som öppningslåt. Från början lät den mycket mer 80-tal, typ Sweet Dreams (Eurythmics, reds anm), men vi fick förfrågan att göra den mer Eurotrance, och så fick det bli.

Vad var svårast?

– Att hitta versen till Jaja Ding Dong. Refrängen var självklar från start men versen tog längre tid att landa i. Det finns säkert tio versioner inspelade av olika verser på den!

Vad har ni på gång framöver?

– Just nu jobbar vi med en helt ny svensk artist som känns jävligt spännande.  Förhoppningsvis kommer det bli mer av det under kommande året.

Christel Valsinger