29 november 2020

Sverigetopplistan: Så mycket Newkid, men Miriam och Yasin toppar

Singellistan toppas på andra veckan av Miriam Bryant och Yasin med Ge upp igen [Warner/Warner]. Men Newkid rusar rakt in som tvåa med Starkare [Sony/Sony]. Victor Leksell återtar tronen på albumlistan med Fånga mig när jag faller [Sony/Sony].

Newkids entré gör att Ana Diaz som låtskrivare får sin andra stora hit från Så mycket bättre, den första var Lisa Nilsson i 100.

Långvariga ettan 24KGoldn tappar dock bara till 3 med Mood (feat Iann Dior) [Columbia/Sony].

Förra veckans starka nyhet, Billie Eilish med Therefore I Am [Interscope/Universal], som 4 tappar, men bara till 6.

En som lägger sig före är en låt som dyker upp i topp denna tid varje år. Mariah Carey anför även 2020 jullåtsattacken och går från 33 till 5 med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony]. Den andra tungviktaren i sammanhanget går från 50 till 10: Wham! med Last Christmas [Epic/Sony]. För att avrunda första veckan av juldominans kommer Triad in åter som 33 med Tänd ett ljus [Parlophone/Warner].

Men innan detta har listan fått två andra starka nyheter: Benjamin Ingrosso går in som 8 med sin avslutande Så mycket bättre-tolkning Judy min vän [Music Company Ten] och duon Shawn Mendez & Justin Bieber som 9 med Monster [Island/Universal].

Heatseeker toppas av Jack Harlow med Tyler Herro [Atlantic/Warner].

På albumsidan mest anmärkningsvärt: svenska syntduon Kite går in i topp av vinyllistan med  [Astronaut]. Det rapporteras att det nu finns en ny upplaga av det redan i förhand slutsålda albumet.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin