14 november 2020

Lina Pettersson Head of Agency på Live Nation

Live Nation har internrekryterat Lina Pettersson till rollen som Head of Agency, med ansvar för Live Nations svenska avdelning och agentur. Tidigare har Pettersson axlat rollen som både agent och Head of Sales.

– Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda och utveckla verksamheten framåt. Jag drivs av att få vara med och stärka arbetet i att fortsatt vara en progressiv agentur som förvaltar och utvecklar artisternas livekarriärer – från bokning och prodrep till turnéavslut. Jag tycker det är grymt att vi som bolag fokuserar resurser och expertis, så att vi kan prioritera insatser där det gör mest nytta för hela företaget och för våra artister, säger Lina Pettersson i ett uttalande.

Live Nations VD Mattias Behrer är stolt över den interna kompetensen:

– Vi har fantastiska talanger inom företaget och många duktiga framtida ledare. Jag är otroligt glad över möjligheten att befordra Lina Pettersson till att ta över ansvaret för Live Nations agenturverksamhet. Lina har gedigen erfarenhet som både agent och chef för vårt bokningsteam och är uppskattad i hela organisationen, likväl av våra artister och partners. Hon står för ett starkt och inkluderande ledarskap, relationsskapande, strategisk mognad och grym kreativitet. Jag ser fram mot att tillsammans med Lina, hela agentur-teamet och alla våra resurser fortsätta ge Sveriges mest intressanta artister de bästa förutsättningarna för att bygga sin live-karriär på såväl klubbar runtom i landet och arenor, som landets största festivaler och nya, digitala plattformar.

Lina Pettersson har varit en del av Live Nation sedan 2016. Nyligen offentliggjordes det att Live Nation och TV4 gör en andra säsong av tittarsuccén Late Night Concert med artister som Per Gessle, Jill Johnson och Victor Leksell. Formatet föddes ur den rådande situationen då konserter tvingas ställa in och bygger på tanken att sprida livemusiken ut i landet. Förutom intima turnéer med begränsad publik utforskar och lanserar Live Nation nu olika streaminginitiativ och ser fram emot att kunna presentera en rad nya projekt under hösten, i väntan på att konsertscener och arenor ska öppnas upp igen.

Lars Nylin