27 oktober 2020

P3 Guld 2021 checkar in på hotell i Stockholm

P3 Guld hålls år 2021 för första gången någonsin i Stockholm. Galan äger rum den 23 januari och leds av ett för galan helt nytt programledarpar – artisten Oscar Zia och skådespelaren Emma Molin.

Nytt för den här gången är också att publiken inte är på plats utan medverkar via radio, tv och sociala medier och att galan sänds från ett hotell – Elite Hotel Marina Tower i Nacka.  Galan direktsänds i P3, SVT1, SVT Play och i appen Sveriges Radio Play.

”2021 blir det 19:e året Sveriges Radio hyllar den bästa nya svenska musiken och som vanligt kan fansen rösta på sina favoriter och utse årets vinnare. Lyssnarna och tittarna bjuds på en kväll fylld av prisutdelningar och liveframträdanden, som både summerar musikåret 2020 och blickar framåt in i det nya året” sägs i ett pressmeddelande.

Programleder gör skådespelaren Emma Molin och artisten Oscar Zia. P3-lyssnarna bekantade sig med Emma redan i somras då hon ledde programmet P3 Med Emma och Christopher. Hon har en solid bakgrund som galavärd då hon de senaste åren lett såväl Grammisgalan som Guldbaggegalan. Innan hon gör debut som programledare för P3 Guld-galan i januari värmer hon upp genom att tävla i både Alla mot alla på Kanal 5 och i På spåret i SVT.

– Det är superglamoröst och jättekul att få hylla alla musiker och alla musikakter i P3 Guld. Det behövs ju så otroligt mycket just nu när allt är så tråkigt och inställt, säger Emma Molin.

Artisten Oscar Zia må vara bara 24 år men har redan varit programledare för flera program i P3, bland annat Morgonpasset i P3 och Zia i P3. Han har även varit publikens ambassadör i Musikhjälpen och lett Rockbjörnen. Som artist har Oscar rönt framgångar i Melodifestivalen, släppt album och turnerat flitigt. Under 2018 kom ep:n Din och nyligen släpptes singeln Vill ha dig nu.

P3 Guld är en grymt fin gala och det känns jättekul och viktigt att den faktiskt blir av. Och live dessutom – vilken spänning, säger Oscar Zia.

Vilka som nomineras i priskategorierna och vilka andra artister som uppträder på galan offentliggörs senare i år.

Mer information hittas på instagramkontot p3sverigesradio och på hemsidan sverigesradio.se/p3guld.

Lars Nylin