29 september 2020

Så blir Melodifestivalen 2021

Som MI tidigare meddelat är det klart att det blir en Melodifestivalen 2021. Nu börjar det klarna även HUR det kommer att ske.

Det är Aftonbladet och Expressen som rapporterar att det nu är klart att den traditionella Sverigeturnén ställs in. Alla program kommer att sändas från Stockholm, om det av smittspridningsskäl så krävs med den skärmteknik från SVT som nyligen TV4 använde när Idol drabbats av Covid-19.

Finalen av årets Melodifestival hölls som bekant med publik i ett fullsatt Friends arena. Det kom att bli det sista stora evenemanget med publik innan de strikta coronarestriktionerna och ansågs i många läger kontroversiellt.

Pandemin satte sedan stopp för Eurovision Song Contest i Rotterdam som ställdes in helt och hållet.

Detaljer om Melodifestivalen 2021 har ännu inte kommenterats av SVT. I ett sms till kvällstidningarna skriver Anette Helenius, projektledare för tävlingen: ”Vi har inga kommentarer att ge i dagsläget. Vi återkommer så snart vi har något att berätta.”.

När inskickningssperioden för bidrag stängde den 16 september hade 2747 bidrag kommit in. Det är den högsta noteringen sedan 2018 och drygt 200 bidrag fler än förra året.

– Det är otroligt kul att se en ökning av inskickade bidrag då det visar på ett stort intresse för tävlingen. Som tävlingsproducent känns det som om jag fått världens största musikaliska godispåse att dyka ner i, och det är precis vad jag ska göra de närmaste dagarna, sa Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson nyligen i ett uttalande.

Lars Nylin