25 september 2020

Modo Banja får första stipendiet från Din Musikbusiness

Artisten Modo Banja blir den första mottagaren av stipendiet Creative Juice. Han får det för ”sitt unika musikaliska uttryck” och ”sin koll på musikbusiness”. Stipendiet på 20 000 kronor delas ut av Din Musikbusiness, en plattform för utbildning och stöd till unga musikskapare.

Din Musikbusiness (DMB) vill hjälpa unga och aspirerande upphovspersoner att förstå hur rättigheter och infrastruktur inom musikbranschen fungerar. Extra fokus sätts på personer från socioekonomiskt utsatta områden. DMB arrangerar bland annat ett årligen återkommande evenemang för artister, låtskrivare, musikproducenter, managers och skivbolag. Även Instagram används som en utbildningsplattform med förtydliganden av aktuella branschdiskussioner. Initiativtagare är musikjournalisten Ametist Azordegan och musikjuristen Andreas Wendén och verksamheten stöttas av SKAP.

Stipendiet Creative Juice ska ”sporra till självständighet och entreprenörsanda”. Det delas i år ut för första gången och går till Modo Banja från Eskilstuna. I motiveringen som anges på Din Musikbusiness instagramkonto står bl a: ”Kombinationen av vem han är, det unika musikaliska uttrycket och koll på musikbusiness gör att Modo Banja kan ta det här hur långt som helst.”

Christel Valsinger

Bilden: Modo Banjas senaste singel Man.