22 september 2020

Warner Chappell Music Nordics höll Q&A med Justin Tranter

Warner Chappell Music Nordics arrangerade nyligen en Q&A med låtskrivaren Justin Tranter, som bl a ligger bakom Dua Lipas Swan Song, Imagine Dragons Believer och Justin Biebers Sorry. 

Frågestunden organiserades av Warner Chappells Creative Services och International Sync-team och samtalsledare var Rich Robinson, förlagets globala synkroniseringsledare, skriver WCM i ett pressmeddelande. Deltog gjorde globala kunder från kommersiella film- och TV-program samt Warner Chappells team från hela världen.

Justin Tranter har skrivit platinasäljande singlar som Dua Lipas Swan Song, Fall Out Boys Centuries, Hailie Steinfelds Love Myself, Imagine Dragons Believer, Janelle Monáes Make Me Feel, Justin Biebers Sorry och Selena Gomez’ Hands to Myself. Låtar som placerats hos stora aktörer såsom Ritz, Pantene, Madden NFL och Telekom.

Under sitt samtal diskuterade Robinson och Tranter bl a låtskrivande, placerade syncar och Tranters sociala engagemang och närvaro.

– Justin är en exceptionell talang och en av de mest framgångsrika låtskrivarna i världen. Hens hits har otrolig kraft och placeras i reklam, film och TV globalt. Vi är glada att hen tog sig tid att göra det möjligt för våra kunder att få insikt i sitt arbete, sa Rich Robinson.

Mira Jarl, Creative Services Manager, Warner Chappell Music Nordics, tillade:

Det är omöjligt att inte bli inspirerad av Justin Tranter när du hör hen prata om sin låtskrivarprocess och kreativitet med sådan ärlighet, humor och passion! Jag är så glad att Justin ville vara med på den här idén och jag är peppad på att utforska det här formatet vidare.

Tranter skrev avtal med Warner Chappell Music 2012 och startade ett låtskrivarpartnerskap med Julia Michaels, som inkluderade Billboard-ettan Sorry. 2015 utsågs Tranter till Rolling Stones ”20 Biggest Breakouts of 2015”. Tranter har skrivit för artister som sträcker sig från Britney Spears till Linkin Park och utsågs 2017 till årets pop-låtskrivare vid BMI Pop Awards.

Christel Valsinger