P4 Nästa 2020
14 september 2020

Hilde & Erik vinnare i P4 Nästa

Det blev låten ”Som det är” med Hilde & Erik, som vann P4:s rikstäckande musiktävling P4 Nästa. Erbjudandet om att medverka i Melodifestivalen 2021 gick till Julia Alfrida, som därmed är första klara artist för nästa års festival.

Som det är (Musik: Erik Lundahl, Henric Pierroff och Hilde Schotte. Text: Hilde Schotte.) togs ut i P4 Malmöhus deltävling och blev vinnare vid den direktsända riksfinalen från Västerås konserthus, där de åtta finalisterna spelade sina låtar live utan publik.

Vinnarlåten kommer att spelas regelbundet i P4.

Julia Alfrida, hemmahörande i Täby, var framröstad till finalen av  P4 Stockholms lyssnare. Hennes erbjudandet om att medverka i Melodifestivalen 2021 motiverade juryn med att hon har ”ett eget personligt, ärligt och samtida uttryck”.

Programledare för P4 Nästa-finalen 2020 var Titti Schultz och Josefin Johansson. P4 Nästas riksfinaljurybestod av : Rita Jernquist, Germund Stenhag, Karin Gunnarsson och Maths Broborg (juryns ordförande)

Christel Valsinger

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio