8 september 2020

Victor Leksell till Kobalt

Kobalt Music har slutit ett exklusivt globalt förlagsavtal med artisten och låtskrivaren Victor Leksell.

Med singeln Svag, släppt i januari 2020, toppade Victor Leksell Spotify Top 50 i Sverige såväl som i Norge. Under sommaren passerade Svag 74 miljoner spelningar på Spotify och blev därmed den mest streamade låten på svenska någonsin.

I våras medverkade Victor Leksell på en ny version av kents låt Sverige  tillsammans med Molly Sandén och Joakim Berg. Intäkter från inspelningen går oavkortat till Radiohjälpens insamling för Coronavirusets riskgrupper i Sverige. Initiativet prisades vid Rockbjörnen 2020, där Victor Leksell också utsågs till ”Årets manliga liveartist” och Svag till ”Årets svenska låt” – bara ett år efter han tog hem priset för ”Årets genombrott” vid Rockbjörnen 2019.

Den 17 juni släpptes debutalbumet Fånga mig när jag faller. Albumet gick rakt in som etta på Sverigetopplistan och har i början av september 2020 behållit platsen tio veckor i rad.

Victor Leksells label är Sony Music och han representeras av Joel Ighe och Lisa Fritzell på Horse & Hound Management.

Bilden, övre raden från vänster: Lisa Holmgren, Johan Ekelund, Riccardo Furrer, Agnes Ström, Felix Kalf-Hansen (Kobalt)

Längst fram: Victor Leksell

Foto: Jezzica Sunmo

Christel Valsinger