8 september 2020

IFPI DESIGNNOMINERADE

Ifpi har tillsammans med designbyrån WDW Creative nominerats till det Svenska Designpriset för förra årets årsredovisning.

Svenska Designpriset utser varje år Sveriges bästa visuella kommunikation, grafiska design och identitet. Tävlingen instiftades 2005 och varje år delas priser ut i form av 22 guldmedaljer och 20 silverdiplom till svenska formgivare. Ifpi och WDW Creative är mer exakt nominerade i kategorin Information – Årsredovisning – print men årsredovisningen finns även digitalt.

Länk här: https://www.expressmagnet.eu/pub/176/IFPI-Sverige-A–rsredovisning-2018-/

Med start i måndags pågår nu röstningen för årets upplaga. Tävlingen avgörs till hälften av röstning öppen för allmänheten och till hälften av en jury. Röstningen är uppdelad i två omgångar. Mellan den 7 och 13 september röstas det i redaktionell och informationskategorierna. Identitet, reklam, event, digital och foto avgörs mellan den 14 och 20 september. Resultatet tillkännages den 12 november på Berns i Stockholm.

Designer var Lisa Harrling medan Camilla Heurlin var projektledare. WDW Creative skriver i sin anmälan till priset:

”Med stort fokus på design och redaktionellt arbete har vi tagit fram en årsredovisning för IFPI Sverige för att belysa deras omfattande och breda arbete som Sveriges skivbolags branschorganisation”

Här röstar man:

https://designpriset.se/rostning

Även STIM är nominerade i samma kategori.

Lars Nylin