3 september 2020

Stockholm Jazz Festival – trots allt

Det blir trots allt en Stockholm Jazz Festival i höst, publiktaket är av kända skäl ännu inte klart.

Festivalen äger rum mellan 9–18 oktober 2020, med över 125 programpunkter. Biljetterna har redan släppts via www.stockholmjazz.se

Festivalen kalkylerar med allt från 50 till 500 som publiktak beroende på vad regeringen bestämmer inom kort.

– Årets upplaga ser förstås något annorlunda ut än tidigare år, och exakt hur annorlunda vet vi ännu inte. De cirka trettio medarrangörer och scener som samarbetar under festivalen väntar med spänning på regeringens besked om undantag från 50-regeln för kulturevenemang och vilka rekommendationer och restriktioner som följer på det beslutet. Vi kommer självklart följa utvecklingen extremt noga för att inte riskera våra besökares välmående eller sprida smitta. Hälsan kommer först, men musiken kommer på tät andraplats. Vi är många som längtat efter livemusik länge nu och då känns det extra underbart att kunna erbjuda ett så stort program trots allt, säger Eric Birath som är festivalchef för Stockholm Jazz Festival.

Artister som är klara för Stockholm Jazz Festival 2020 är bland andra brittiske pianisten Ashley Henry, fjolårets Grammisvinnare av ”Årets jazz” Amanda Ginsburg, stjärnkvartetten 4 Wheel Drive (Nils Landgren, Lars Danielsson, Michael Wollny, Wolfgang Haffner), kritikerhyllade Rymden, Lisa Nilsson tillsammans med Norrbotten Big Band och Johan Lindström Septett.

Lars Nylin