31 augusti 2020

Sverigetopplistan: Dubbelt Victor (igen)

Victor Leksell ger sig inte. Nu är han åter dubbeletta med Svag [Columbia/Sony] på singellistan och Fånga mig när jag faller på albumlistan. Veckans klättring gör 24KGoldn. Veckans veteraner är Torsson.

Det är efter 32 veckor på listan som Svag återtar tätplatsen. Den har nu streamat över 86 miljoner gånger. De senaste veckornas etta, Jawsh 685 och Jason Derulo är nu 2 med Savage Love [Columbia/Sony].

Miss Li med Komplicerad [Pistol Packin/Sony] och The Weeknd med Blinding Lights [Republic/Universal] tappar båda en plats till 4 respektive 5. Den som stjäl plats 3 är veckans klättrare, 24KGoldn som ser Mood feat Iann Dior [Columbia/Sony] komma från 54. Det är hittills högsta placering för de båda amerikanerna.

Joel Corry är efter intressant klättrande nu kvar som 6 med Head & Heat (feat MNEK) [Atlantic/Warner]. Förra veckans klättrare Cardi B går går från 15 till 9 med Wap (feat Megan Thee Stallion) [Atlantic/Warner].

Veckans starkaste nyhet är K-Pop-giganterna BTS med Dynamite [Big Hit/Sony] som 19. Nytt på plats 31 är stockholmsrapparen Haval ihop med producenten Manny Flaco i Vice [Haval].

Heatseeker toppas för tredje veckan av Chris Brown Young Thug med Go Crazy [RCA/Sony].

På albumlistan går 1 Cuz in som 6 med FFF [MR].

Veckans veteraner på albumlistorna är Torsson. Skåningarna går in som 8 på stora listan men toppar de för fysisk försäljning respektive vinyl.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin