31 augusti 2020

4 Snabba: Patrik Arve, aktuell med ny podd

”Som ett spontant möte på bussen”. Så är samtalen tänkta att vara i podden ”Skärpning på alla plan”, som leds av Patrik Arve. Hittills har bland annat Marimba Roney, Dregen och Bea Szenfeldt gästat serien.

Podden, som filmas och läggs ut på YouTube, görs i samarbete mellan Patrik Arve, Martin Rosell på artistbyrån Jubel och Christopher Sanitate på Bright productions.  Tillsammans har de tagit fram en ”bruttolista” med omkring 75 potentiella gäster att välja bland.

Patrik Arves intresse för frågor som rör politik, samhälle och miljö parallellt med populärkultur och i synnerhet musik, är grunden för samtalen men han får aldrig veta i förväg vem av personerna på listan han ska prata med. Men den han hoppas mest på ska dyka upp framöver är Johan Erhenberg.

 Vad gör en person intressant för er podd?

– Vi är ute efter en bred spridning när det kommer till yrke, ålder, kön och så vidare. En förhoppning är att inte huvudsnacket blir det som gästen är känd för. Till exempel om en politiker är gäst, att vi snackar om vilken musik hen diggar eller jiddrar om någons frimärkssamling. Ämnet spelar dock ingen roll det är mötet och samtalet det handlar om.

– Egentligen är alla personer intressanta gäster, men ambitionen är att det helst inte är de ”vanliga för tillfället i mediebruset”-gästerna som bjuds in.

Vad är fördelen med oförberedda samtal? Är du aldrig rädd att tappa målföret? 

– Fördelen är att jag inte kan förbereda mig, att det blir som ett spontant möte på bussen. Alltså ingen intervju. Jag är rädd för att tappa målföret, men vem bryr sig?

Du har släppt ett album som också heter ”Skärpning på alla plan”. Hänger podden och albumet ihop något sätt?

– Näe faktiskt inte. Det var en cool sägning bara. Har även ett skivbolag vid namn ”Skärpning på alla plan”

Varför har ni valt att filma mötena istället för att göra en ljud-podd?

– Jag vet inte riktigt, jag tror det blev så för att de som kontaktade mig angående denna poddidé, Brightfilm, jobbar just med rörliga bilder.

Christel Valsinger