24 augusti 2020

Sverigetopplistan: Savage Love säker etta, Deep Purple överraskar

Jawsh 685 och Jason Derulo är kvar som etta på Sverigetopplistan efter 10 veckor med Savage Love [Columbia/Sony]. Ska Joel Corry utmana? Victor Leksell har legat på listan nio veckor med Fånga mig när jag faller [Sony] och toppar fortsatt albumlistan. Deep Purple står för ett av årets ”mogna” albumsläpp.

Toppen av singellistan är sig lik. Victor Leksell är fortsatt 2 med Svag [Columbia/Sony], Miss Li nummer 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony] och The Weeknd är 4 med Blinding Lights [Republic/Universal].

Dababy med Rockstar har sällat sig till det stabila sällskapet i toppskiktet genom att vara kvar som 5 [Interscope/Universal].

En fortsatt intressantaste rörelse uppåt gör den engelske DJ:n Joel Corry med Head & Heat (feat MNEK) [Atlantic/Warner]. Den har gått från 51 till 28, 12 och den här veckan 7.

Veckans klättrare är Cardi B som går från 54 till 15 med Wap (feat Megan Thee Stallion) [Atlantic/Warner]. Det innebär Cardi B:s bästa under eget namn.

Förra veckans bästa nykomling Juice Wrld & The Weeknd med Smile [Interscope/Universal] tappar däremot från 17 till 23.

Den här veckans nyhet nummer ett är Drake med Laugh Now Cry Later [Republic/Universal], första singeln från kanadensarens sjätte album. Den kommer med en video som har uppmärksammats/kritiserats för den uppenbara närvaron av Drakes partner Nike.

Heatseeker toppas fortsatt av Chris Brown Young Thug med Go Crazy [RCA/Sony].

Veckans nyhet på albumlistan förra veckan var veteranerna Deep Purple med Whoosh [Ear/Playground]. Det albumet ger vid sidan av Bob Dylan årets hittills tyngsta avtryck av ”mogna” album. Albumet tappar visserligen från 3 till 11 på stora listan, men är kvar plats 1 för fysisk försäljning och nu även i topp av vinyllistan.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin