24 augusti 2020

Nu öppnar Melodifestivalen

Nu går det att skicka in bidrag till Melodifestivalen 2021. Från och med måndag 24 augusti och fram till 16 september kl 23.59 går det att anmäla låtar till sajten melodifestivalen.se.

– I dessa tider känns det otroligt skönt att öppna inskicket av bidrag precis som vi brukar. Det är startskottet för Melodifestivalen 2021. Jag tror att starka låtar och underhållning som samlar svenska folket kommer att kännas viktigare än någonsin framöver, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2021.

28 bidrag kommer att tävla i Melodifestivalen 2021. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen och de övriga 14 bidragen består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen.

Låtar och artister som tävlar i Melodifestivalen 2021 kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle. En av artisterna som ska tävla blir klar redan den 12 september, då en plats i Melodifestivalen 2021 tillfaller en av finalisterna i Sveriges Radios tävling P4 Nästa (se separat artikel).

Lars Nylin