7 augusti 2020

Sverigetopplistan: Stabil tätkvartett, heta rapsläpp

Jawsh 685 och Jason Derulo släpper inte greppet om toppen av Sverigetopplistan med Savage Love [Columbia/Sony]. Victor Leksell är lika orubblig etta på albumlistan med Fånga mig när jag faller [Sony]. Veckans starkaste nyheter kommer från den svenska rapscenen.

Victor Leksell är kvar som två tvåa med med Svag [Columbia/Sony]. Miss Li behåller plats 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony]. The Weeknd understryker bilden av sommarens vinnare genom att efter 36 veckor vara 4 med Blinding Lights [Republic/Universal].

Tätskiktet får en ny utmanare när Einar, 5IFTYY och Moewgli går in som ny nummer 5 med Pop Smoke [Einar]. Einar har haft tre ettor, alla 2019 och senast med Nu vi skiner för ett år sedan. En annan stark nykomling är Billie Eilish som tar My Future [Interscope/Darkroom] till plats 12.

Men möjligen finns den största utmanaren av topp 3 just nu på plats 9. Dit har Harry Styles klättrat från 15, 12 och 11 med Watermelon Sugar [Columbia/Sony]. Detta är Styles bästa som soloartist. Med One Direction låg han som bäst som 6 med Drag Me Down år 2015.

Heatseeker toppas av Sam Smith med My Oasis [Capitol/Universal ].

Einar går in högt på singellistan. På albumlistan går Dree Low in som 3 med EP:n Tunnelseende [Top Class Music], en uppföljare till de så framgångsrika albumen Flawless och Flawless 2. Första låt som singel från EP:n är Audi V2.

Bob Dylan toppar nu vinyllistan med Rough And Rowdy Ways [Columbia/Sony], upp från 2. Men tappar ettan på den för fysisk albumförsäljning när 60-talskollegan Paul McCartney släppt 90-talsalbumet Flamping Pie [Capitol/Universal] med diverse rariteter tillagda.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin