24 juli 2020

SVERIGETOPPLISTAN: DERULO DOMINERAR

Jawsh 685 och Jason Derulo är kvar i topp med Savage Love [Columbia/Sony]. Victor Leksell är fortsatt albumetta med Fånga mig när jag faller [Sony]. Veckans nyhet är en ung norsk stjärna ihop med en mogen amerikanska.

Victor Leksell är fortsatt tvåa på singellistan med med Svag [Columbia/Sony] som stark nummer 2 efter 26 veckor. Miss Li är kvar som 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony].

Så ser det ut även vidare i topp 10, allt är stabilt utöver att en nykomling går in som 7. Kygo och Tina Turner med en ny version av den senares klassiker What’s Love Got To Do With It [Kygo/Sony]. Originalet låg under sex veckor på svenska listan som bäst 4 1984.

Av förra veckans starkaste nyheter tappar Juice Wrld & Marschmello till 8 med Come & Go [Interscope/Universal] medan Zara Larsson faller ända från 8 till 19 med Love Me Land [Music Company Ten].

En intressant klättrare är Harry Styles som nu går från 15 till 12 med Watermelon Sugar [Columbia/Sony].

Heatseeker toppas av återkommande Zoe Wees med Control [Caroline/Universal].

Bob Dylan är fortsatt i topp av den fysiska listan med Rough And Rowdy Ways [Columbia/Sony]. Veteranen toppar ny även som nyhet vinyllistan, samtidigt som albumet klättrar från 10 till 4 på stora albumlistan.

En intressant albumnyhet är Chicks, tidigare med förordet Dixie, vars Flawless går in som 14 på stora listan men ligger som 2 på såväl den fysiska som vinylditon.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin