Nyheter 6 juli 2020

Radio Dept. till Kobalt

Kobalt Music har ingått ett exklusivt globalt förlagsavtal med Johan Duncansson och Martin Carlberg i The Radio Dept.

Kobalt Music skriver i ett uttalande:

”Med sin karaktäristiska shoegaze/drömpop är The Radio Dept. en institution inom svensk indie. I snart två decennier har de varit ett av Sveriges mest relevanta band med den sällsynta kombinationen av kompromisslöst uttryck och ständig utveckling. När Johan Duncansson tilldelades Novellpriset 2010 beskrevs han som ”en subtil kritiker av maktens eviga arrogans”.”

Tidigare i år släppte The Radio Dept. singlarna The Absence of Birds och You Fear The Wrong Thing Baby på egna etiketten Just So! samt en nyutgåva av 2006 års album Pet Grief. Den planerade USA-turnén under våren ställdes in p g a covid-19. Men bandet släppte singeln You’re Lookin’ at My Guy den 3 juli. Låten
är en cover från 60-talspopgruppen Tri-Lites, men i en tolkning typiskt The Radio Dept. i arrangemang och produktion.

Gruppen bildades i Lund 1995. Största låt på Spotify är Heaven’s On Fire från 2010 som passerat 10 miljoner.

The Radio Dept. representeras av Just So!/Jesper Gunge.

Lars Nylin