5 juli 2020

Derulo etta på singellistan, med ung hjälp

Jawsh 685 och Jason Derulo fortsätter sin klättring och når toppen med Savage Love [Columbia/Sony]. Men i övrigt är det Victor Leksell som fortsätter att dominera med låtar från albumettan Fånga mig när jag faller [Sony].

Jawsh 685 är Josh Nanai, en 17-årig producent från Nya Zeeland som först slog viralt med en instrumental på TikTok kallad Laxed – Siren Beat. Jason Derulo lade sång och kallade den Savage Love utan att först ge credits. Men nu är det utsorterat och låten går under Derulos titel. Totalt har de två spåren passerat 100 miljoner på Spotify. Låten är Derulos första etta på Sverigetopplistan. Tidigare bästa är plats 4 med Whatcha Say år 2009.

Victor Leksell har fortsatt 4 låtar på topp 20 med Svag [Columbia/Sony] nu som nummer 2 och Bedövning som 3, upp en placering.

Veckans starkaste nyhet står Norlie & KKV Junie för med plats 11 för Komma över dig (Spotify Studio It’s Hits) [Universal/Universal]. Även Ant Wan gör en stark start med Mamacita [Bando Kids Music] som 27.

Genrekollegan, förra veckans jätteklättrare Dree Low med Hela orten dansar [Top Class Music/Amuse], tappar däremot från 17 till 29.

En spaning är att Laleh åter klättrar. Efter 11 veckor går Det kommer bli bra [Lost Army] från 30 till 20.

Heatseeker toppas av Conkarah med Banana feat Shaggy [S-Curve/Warner].

Bob Dylan är fortsatt i topp av den fysiska listan med Rough And Rowdy Ways [Columbia/Sony]. Vinyllistan har en ny etta i Houston-trion Khrungbing med Mordechai [Dead Oceans/Playground].

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin