30 juni 2020

Viva Sounds tror på december

Viva Sounds tror på möjligheten att genomföra årets konferens och festival i december trots Coronakris och har öppnat anmälan för band och artister. Festivalen presenterar också fem nya partners.

– Vi kan inte stå still även om vi i år tvingas planera för fyra olika scenarion och tio olika typer av event, säger Mattias Tell på arrangerande Westside Music Sweden i ett pressmeddelande.

Viva Sounds startade 2017 och fokuserar på både lokala Göteborgsartister och internationella akter. Målet med festivalen är inte att bli större, utan att bli bättre.

– Ja, fler än 30 konserter under helgen blir det inte, eventuellt blir det istället några färre. Det är bättre att fylla kakformarna än att inte ha smet nog. Det är klassiska bagarregler som gäller, säger Mattias Tell.

Förra årets började festivalen att involvera fler partner till liveprogrammet och gav därför slottar till alla deltagande livepartners. Satsningen blev lyckad och i år är svenska Playground Music, Pnkslm och Echo Three Music partners till Viva Sounds 2020 , liksom amerikanska Musexpo Creative Summit och brittiska Pirate Studios.

Osäkerheterna som kommer med pandemin gör dock att Westside Music måste hålla öppet för olika lösningar.

– Vi planerar minst fem olika event parallellt vilket kräver fokus av oss som ska få ihop det. Vi är en liten liga och har inte 49 år i ryggsäcken likt Roskilde, så att ställa in redan nu är inget alternativ. Så något som funkar blir det. Sittande publik? Ingen publik? Fullsatt? Det får vi se. Men vi är övertygade om att ta ytterligare några steg för att sätta Viva Sounds på kartan som den mest självklara festivalen för både publik och bransch som vill ha ny och spännande musik, säger Mattias Tell.

Christel Valsinger