29 juni 2020

Felicia Takman till Universal Music

Universal Music har kontrakterat artisten och låtskrivaren Felicia Takman. Den 31 juli släpps hennes debutsingel Ditt problem.

– Jag är jättetaggad på mitt samarbete med Universal Music. Det känns kul och tryggt att jag hittat ett gäng som tror på mig och min musik. Framförallt är jag är sjukt pepp på att få ut de låtar jag har suttit instängd med i en studio hela året, säger Felicia Takman i ett pressmeddelande.

Universal skriver vidare:

”22-åriga Felicia Takman är född och uppvuxen i Stockholm och har sjungit och skrivit musik i stora delar av sitt liv. Hon skriver personlig pop på svenska och texterna är en stor del av hennes artisteri. Hennes texter knyter alltid an till saker hon själv upplevt. Med Universal Music i ryggen är hon nu redo att släppa sina första låtar, som hon skrivit med vännerna Helena Larsson, Hampus Westermark, Mattias Jonsson (från Hemliga Klubben) och Anton Engdahl.”

– Vi är superpeppade att få börja jobba med Felicia. Hon är en väldigt begåvad låtskrivare och det ska bli spännande att följa hennes utveckling både som låtskrivare och artist framöver. Det finns många bra låtar som vi tror att människor kommer kunna ta till sig på olika sätt, säger Johan Klingwall, A & R på Universal Music.

– Jag har haft Felicias låtar i huvudet sedan jag hörde dem första gången. För oss är det extra kul att hon valde Universal Music när så många har uppvaktat henne, säger Peter Hart, A & R Director på Universal Music.

Den 31 juli släpps singeln Ditt problem och mer musik är planerad till sensommaren och hösten.

Ditt problem handlar om att vara väldigt upp och ner och hur mycket det kan tära på en relation, men samtidigt, på något sätt, trivas i det kaoset. När det är bra – är det verkligen bra och då får den andre helt enkelt stå ut med de krångliga sidorna man har. Det är bättre att hellre känna tusen saker, bråka och röra till det, än att vara tråkig och perfekt som ”alla andra”, säger Felicia Takman.

Lars Nylin

På bilden, från vänster: Niklas Torsell (projektledare), Felicia Takman, Johan Klingwall (A&R), Peter Hart (A&R Director)