16 juni 2020

Ingrooves Music Group i nya samarbeten

Ingrooves Music Group har ingått av tal med musikbolagen Despotz Records, Icons Creating Evil Art, Argle Bargle Studios och delar av Moon Man Records. 

Ingrooves Music Group är en global distributions- och marknadsföringsplattform för oberoende skivbolag världen över. Tidigare i våras startades ett Sverigekontor med Daniel ”Tive” Tivemark (Spotify, Family Tree Music, In Flames etc) som Country Manager Sweden.

Nu har bolaget knutit avtal och påbörjat samarbeten med Despotz Records (Lykantropi, Adna, Corroded, Satan Takes a Holiday, Lisa Miskovsky mfl), Icons Creating Evil Art (Flora Cash, Maple & Rye, Louise Lemón mfl), Argle Bargle Studios (Ludwig Hart, Ida Lova mfl) samt delar av Moon Man Records katalog där man jobbar tillsammans på bl a William Segerdahls nya albumkampanj.

– Detta är otroligt kul. Sån lyx att få chansen att jobba med de här kreativa bolagen, artisterna och deras releaser. Vi ser fram emot de kommande årens samarbeten och tillsammans har vi ambitionen att hjälpa bolagen och dess artister att växa, säger Daniel “Tive” Tivemark i ett pressmeddelande.

Despotz ägs och drivs av Carl Marcus Gidlöf och Ömer Akay och har sedan starten 2007 släppt över 100 album med fler än 50 artister och med framgångar världen över. Ett axplock av artisterna man jobbar med är Lykantropi, Adna Corroded, Satan Takes a Holiday, Lisa Miskovsky, Kitok mfl.

“Internationellt har alltid varit fokusen från dag ett hos oss på Despotz, 100% independent nytänk samt verksamma i mer än 13 år med våra artister så tar vi nästa stora kliv tillsammans med Ingrooves. Vi växer så det knakar helt enkelt och nu har vi möjligheten att kunna signa ännu flera spännande artister från UK/USA/Tyskland etc. Ingrooves muskler samt uppbackning och prioritet från hela internationella teamet möjliggör nu att vi  får en mycket större arena att spela på och kunna konkurrera med Tyska skivbolag. Despotz 2.0!, säger Ömer Akay, Despotz Records

Icons Creating Evil Art ägs och drivs även det av Carl Marcus Gidlöf och har funnits sedan 2015.  Man har sedan starten jobbat med bl a Flora Cash, Maple & Rye, Louise Lemón, Linus Hasselberg etc och har många releaser på gång under 2020.

”Engagemanget från Tive och hans medarbetare känns verkligen. Att få arbeta nära lokalt och samtidigt ha direkt tillgång till ett stort internationellt nätverk var avgörande när vi valde att lägga om både vår fysiska och digitala setup till Ingrooves worldwide. Med tydliga mål och strategier utstakade för året och en mycket fin pipeline av releaser så sätter vi höga mål för framtiden. Anna, Beatrice och jag på ICEA, tillsammans med våra artister välkomnar detta” säger Carl-Marcus Gidlöf, Icons Creating Evil Art.

Moon Man Records är en label hos PRFKT Rights som drivs av Bl.a Sanji Tandan och Magnus Enbacka. Tillsvidare jobbar man tillsammans med Ingrooves på delar av katalogen och bland annat William Segerdahls kommande singlar och album som släpps senare under året. Vi kan även vänta oss releaser med artister som Hanna Moody och Chris Noah.

”Vi värdesätter hög servicegrad och personlig kontakt vid val av distributör. Detta i kombination med teknik i framkant och användarvänlighet gjorde att Ingrooves kändes rätt för oss” , säger Magnus Enbacka, Moon Man Records.

Argle Bargle Studios drivs av Stefan Öhrn och Tomas Andersson Wij och har sedan starten jobbat med bla Ida Lova och Ludwig Hart men har precis gjort klart med nya artister som planerar releaser 2020/2021.

Christel Valsinger