9 juni 2020

Snowflake Music Publishing blir RIKA Music Group

Förlaget Snowflake utökar sin verksamhet till att innefatta skivbolag och management och blir därmed RIKA Music Group. Bolaget kommer att erbjuda sina tjänster till låtskrivare, producenter och artister utan krav på långa, exklusiva avtal, skriver man i ett pressmeddelande.

Det nya bolaget tar fasta på att allt fler artister släpper sin musik utan skivbolag och därmed behåller rättigheterna till sina verk. Samtidigt går man kanske miste om kreativ expertis, nätverk och strategiskt stöd. RIKA Music group ska erbjuda dessa tjänster utan krav på långa, exklusiva avtal.

– Jag är personligen oerhört positiv och tror stenhårt på vår omvandling av Snowflake till RIKA, säger RIKA Music Groups grundare och kreative chef, producenten Joakim Björklund (f.d. Snowflake). 

– De senaste åren har jag känt mig begränsad av musikbranschens arbetsformer. Men genom att ta bort gränserna mellan publicering, produktion, label och management, för att istället skapa ett bredare musikbolag, så kommer vi nu att kunna anpassa verksamheten bättre utifrån musikskaparnas och artisternas behov. Nu kommer vi att kunna bidra med vår input på de delar i det kreativa ledet där den mest behövs.

Framöver väntar lansering av bolagets egen artist RIKA 360 som är skapad av ett nytt musikkollektiv sammansatt av såväl etablerade som nya svenska producenter och låtskrivare. Under sommaren kommer också ny musik att släppas med Luca Schreiner och Efraim Leo.

RIKA Music Group distribueras av The Orchard.

Christel Valsinger

Bilden, övre raden: Joakim Björklund (Creative Director, founder), Vera Ulitenko (PR & Strategy manager)

Nedre raden: Alena Björklund (Project creator & manager, founder), Anders ”Gukko” Eriksson (Producer)