9 juni 2020

Försiktig nyöppning av Stim Music Room

Efter att ha hållit stängt en tid på grund av covid-19 planeras en försiktig nyöppning av Stim Music Room. Behovet av studiotid är extra stort nu när musikskapare kämpar för sin försörjning, menar Ida Staxenius och Anton Waltari, Writer Relations på Stim.

För ett år sedan invigdes Stim Music Room – en 200 kvm stor arbetsplats i Stim-huset i Stockholm med studio, mötesrum, scen och öppna arbetsytor. Här kan Stims anslutna låtskrivare, kompositörer och förläggare sitta och arbeta utan kostnad. 

– Efterfrågan före covid-19 var extremt stor, våra studios var bokade till nära nog 100 procent. Marknadsvärdet av de studiobokningar vi haft hittills är över en miljon kronor och det känns fantastiskt att kunna erbjuda denna möjlighet till alla våra medlemmar säger Ida Staxenius.

För att hålla nere smittspridningen får bara ett begränsat antal personer vistas i lokalen. Extra städning kommer att utföras och handsprit erbjudas. Myndigheternas rekommendationer följs och personer med minsta symptom på sjukdom måste hålla sig hemma.

Under det gångna året har Stim Music Room haft över 300 studiobokningar. Och nu, när många musikskapare kämpar för sin försörjning, är behovet av studiotid extra stort, menar Ida Staxenius och Anton Waltari.

–  Vi är så glada över att ha hittat ett sätt där vi kan öppna upp lokalerna för våra anslutna trots den rådande situationen och så fort det känns säkert kommer vi att öppna alla ytor som vanligt igen.

Ett nytt bokningssystem finns dessutom på plats på hemsidan, som ska göra det smidigt att boka studiotid. Först till kvarn gäller.

– Vårt co-working space, som är en del av Stim Music Room, hålls fortsatt stängt tills vidare men vi öppnar Studio A för max två personer, och Studio B för max en person, per bokning.

Läs mer om Stim Music Room här

Christel Valsinger 

Bilden: Ida Staxenius och Anton Waltari, Stim. Foto: P. Esse Carmback/@artbyesse