3 juni 2020

Plaque till Ekkos Music Rights låtskrivare

EKKO Music Rights internationellt framgångsrika låtskrivare och producenter har mottagit plaques för framgångar på topplistorna. Utmärkelserna delades ut i EKKO The Labs musikstudios i SoFo i Stockholm.

 Låtskrivarteamen Sunshine (Ellen Berg & Cazzi Opeia) och JeL (Alexander Karlsson & Alexej Viktorovitch) tog emot plaque för sina stora internationella framgångar med gruppen BTS och deras album Map of the Soul: 7 (Big Hit Entertainment/Columbia Records). Albumet toppade de amerikanska albumlistorna Billboard 200World Albums, Independent Albums, Top Current Album Sales, Top Album Sales och Physical Album Sales. Map of the Soul: 7  har sålts i över 7 miljoner exemplar (fysiskt & digitalt) samt genererat mångmiljonstreams världen över (Spotify samt andra streamingtjänster).

Cazzi Opeia tog även emot plaque för hennes etta på Billboard World Digital Chart för gruppen Red Velvet (SM Entertainment) och deras singel Psycho.

På bilderna syns (från v-h): Alexej Viktorovitch och Alexander Karlsson respektive Cazzi Opeia (Moa Carlebecker) och Ellen Berg.

Christel Valsinger