2 juni 2020

Record Store Day klarnar

Av kända skäl blev det ingen Record Store Day i april. Som MI rapporterat meddelar de ansvariga att detta kompenseras med hela tre dagar i höst, med start 29/8. Nu börjar även titlarna klarna med namn som Robyn, Opeth och Monica Zetterlund.

I ett meddelande skriver Record Store Day Sverige:

”Rörelsen Record Store Day har kommit fram till att sprida ut releaserna till tre olika helger i höst. Den första infaller lördagen den 29:e augusti. I mångt och mycket handlar det om att ge artister, lablar och skivaffärer en chans att kunna förbereda sig och faktiskt få försäljning under rådande omständigheter. I dag kan vi därför släppa listan med de titlar som kommer finnas tillgängliga i RSD-butiker den dagen.”

Man fortsätter:

”När världsläget är som det är med Corona känns det ändå bra att ha tre fina helger för alla skivälskare att se fram emot. Hur det blir med spelningar och andra ”instores” får helt enkelt framtiden oc folkhälsomyndigheten utvisa. Skivaffärer får ju precis som alla andra anpassa sig efter situationen. Men bara att det finns fina skivor ute vid inte mindre än tre tillfällen gör ju att man vill anpassa sig.”

Bland de svenska titlarna finns bl.a. nedanstående artister, det är dock inte givet att alla finns i varje butik:

Entombed, Gatuplan, Nisse Hellberg, Markus Krunegård, Monica Zetterlund, Opeth, Refused, The Nomads, Robyn.

Se hela listan här: http://recordstoreday.se/releaser.html

Lars Nylin