31 maj 2020

Sverigetopplistan: Yasin rensar

The Weeknd är envist kvar i topp av singellistan med Blinding Lights. Yasin rensar topp 20 med spår från nya albumettan 98.01.11 [Madeniggamusic/Amuse].

Victor Leksell är kvar som nummer 2 på singellistan med Svag [Columbia/Sony] och som 3 finns även nu DaBaby ihop med Roddy Rich i Rockstar [Interscope/Universal].

Därefter handlar det om Yasin show. Workin klättrar från 22 till 8. Helt nya spår på topp 20 med Yasin är som 4 Young & Heartless, 7 Source (med Aden), 9 Buzz Light Year, 12 Chris Tukker (med Asme), 14 Drown, 15 Spiderman och 19 Amen [Madeniggamusic/Amuse].

Enda gäst i Yasins föreställning på topp 20 är Lady Gaga & Ariana Grande som går in som 11 med Rain On Me [Interscope/Universal].

En intressant start gör även Miriam Bryant som 22 med Passa dig [Warner/Warner].

Heatseeker har en ny etta i Melanie Martinez med Play Date [Atlantic/Warner]. Den efterträder Topic som efter tre veckor i topp av denna lista nu är 75 på topp 100 med Breaking Me [Virgin/Universal].

Einar är kvar som 2 på albumlistan med Welcome To Sweden [Einar/Sony]. Thåströms livealbum Klockan 2 på natten, öppet fönster [Razzia/Sony] toppar vinyllistan.

En intressant albumstart gör dansbandet Streaplers som går in som 4 på stora listan, men inte minst toppar listan för fysisk försäljning med En gång till [Atenzia]. Det sker knappt 45 år efter att bandet första gången gick in på listan med albumet Bugga [Polydor].

Alla övriga listfakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin