25 maj 2020

Adam Börjesson ny Nordic Head of Label på Amuse 

Adam Börjesson har rekryterats till Head of Label för Norden på Amuse. Hans roll blir att leda och affärsutveckla skivbolagsdelen av Amuse.

Distributören och skivbolaget Amuse grundades 2015 och har sedan dess arbetat med artister som Movits!, Adel, Reyn och Marlene Oak. Adam Börjessons roll blir att leda och affärsutveckla Amuses skivbolagserbjudande, som ny Head of Label för Norden. Bland Adams tidigare erfarenheter hittar man rollen som Head of Artist Services på artistbyrån Jubel samt projektledare och Promotion Manager på Universal Music. Det senaste året har han startat och drivit Astronaut Recordings

– Amuse är ett otroligt spännande bolag som tänker nytt och gränslöst. Mitt största driv har alltid varit att göra skillnad för artister, och det här är en möjlighet för mig att få göra det utifrån en teknikplattform av världsklass, som jag själv använt kontinuerligt i flera år, säger Adam Börjesson. 

Amuses label har under våren knutit ett antal nya artistprojekt till sig, däribland Blizzy, Amanda Aasa, Donika Nimani, Sara Zacharias, Tiger och Robin Stjernberg och Benjamin Roustaing’s duo ohFrank

Christel Valsinger