24 maj 2020

Sverigetopplistan: The Weeknd utmanad av Einar och Hellström

Det udda combot Einar och Håkan Hellström utmanar på Sverigetopplistan. Men The Weeknd är kvar i topp med Blinding Lights. På albumlistan går Hellström in som etta med Rampljus Vol. 1 [Woad Dad!/Warner].

Victor Leksell är kvar som tvåa på singellistan med Svag [Columbia/Sony]. På plats 3 finns nu den starka klättraren DaBaby, som ihop med Roddy Rich tagit Rockstar [Interscope/Universal] till en position att det inte känns osannolikt att den upprepar ettor i exempelvis England och Australien. Miss Li är 4 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony].

Efter detta blir topp 20 i mycket en show för Einar och Håkan Hellström. Einar går in som ny nummer 6 ihop med Dree Low i Ghetto Mamacita [Einar/Sony], som 7 med Welcome To Sweden, 10 ihop med Thrife i Wahändish och 20 med Gohardorgohome. Dessutom återkommer Frank Lucas från plats 42 till 18.

Håkan Hellström går in som 9 med Alla drömmar uppfyllda [Woah Dad!/Warner], dessutom återkommer Tillsammans i mörker från utanför topp 100 till plats 24.

Ytterligare en stark nyhet är Kygo & One Republic som 12 med Love Somebody [Kygo/Sony].

Hov1-parodin Lov1 i låten Sexcigg [Karaktärer] är ett offer för nyheterna, den faller från 10 till 16.

Topic toppar för tredje veckan Heatseeker med Breaking Me [Virgin/Universal]. Vad MI kan minnas är det första gången som en låt toppar den listan tre veckor i följd.

Einar går in som tvåa på albumlistan med Welcome To Sweden [Einar/Sony]. En annan stark albumnyhet är Thåströms livealbum Klockan 2 på natten, öppet fönster [Razzia/Sony] som toppar listan för fysisk försäljning och är tvåa på vinyllistan efter Håkan Hellström.

Alla övriga listfakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin