21 april 2020

Svensk artist i internationella musikprojektet We Are 1 World

Svenska Jessica Falk medverkar som enda svenska artist i det internationella musikprojektet We Are 1 World, som genomförs till förmån för internationella Röda Korset med anledning av Covid -19. 

Jessica Falk medverkar på låten We Are One, som skrivits av den kanadensiske countrysångaren Jason McCoy från gruppen The Road Hammers. McCoy kontaktade sina musiker- och artistvänner världen över för att medverka i inspelningen och musikvideon som släpptes den 17 april. Bland dem finns Harlem Gospel Choir spelade in sin del, isolerade mitt i epicentrum av det amerikanska utbrottet i New York.

Jessica Falk spelade in sitt bidrag till videon på isen i de norrländska skogarna utanför Sundsvall.

– Jag är oerhört glad och hedrad över att få medverka till att sprida detta budskap och positiv energi i denna just nu märkliga tid, säger Jessica Falk.

– This epidemic has affected every country around the world and so we knew that this had to be a truly international recording, säger låtskrivaren Jason McCoy.

– The goal was to show and to celebrate the strength of the human spirit as we all work together. I was very happy when Jessica agreed to represent Sweden in our recording and video. She has an honest delivery that conveys the gentle but strong heart and soul of the message. The song would not feel complete without Jessica’s contributions on piano and vocals. We must all stay strong and fight the good fight and see this crisis through and hopefully this song and video can help.

Nu är tanken att sprida låten över världen genom att låta alla göra sin egen version av låten, genom att ladda ner den, göra egna pålägg och sprida den vidare.

Genom att sälja merchandise med We Are 1 Worlds logga samlas pengar in till internationella Röda Korset. Projektet uppmanar även till att skänka donationer till Musikerförbundet i Sverige och dess motsvarigheter i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike och Australien direkt via deras respektive hemsidor. Detta för att stödja alla musiker världen över som just nu inte kan utöva sitt yrke.

Låten finns att ladda ner på www.weare1world.net.

Christel Valsinger