21 april 2020

Sony/ATV i avtal med Maria Hazell

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har skrivit ett exklusivt förlagsavtal med låtskrivaren och artisten Maria Hazell, som det senaste året legat bakom singlar med bl a Tove Lo och Mabel. 

Maria Hazells musikkarriär tog fart när hon var demosångerska för bl.a. Max Martin. På senare år har hon klivit fram som ett hett låtskrivarnamn i såväl Skandinavien som Europa och UK. Hon har legat bakom singlar med artister som Mabel, Tove Lo och ALMA såväl som gett ut musik under eget namn.

Just nu arbetar hon med ett antal internationella projekt som kommer att släppas under det kommande året.

– Jag har haft privilegiet att få jobba nära Maria i många år och fått se hennes musikaliska resa och utveckling på nära håll. Maria har tagit otroliga kliv de senaste åren internationellt och att få arbeta tillsammans igen kommer bli otroligt kul, säger Atena Banisaid, A&R Manager.

– Jag är väldigt glad att välkomnas in i Sony/ATV familjen. Jag känner deras fullständiga stöd och tro på min musik från samtliga territorier och det ska bli riktigt kul och spännande att se vad vi kan uppnå tillsammans, säger Maria Hazell.

– Det känns otroligt bra att välkomna Maria till familjen. Hon är en låtskrivare av världsklass och har på kort tid etablerat sig som ett hett namn i UK. Nu ska vi bygga vidare på det här tillsammans med våra internationella A&R-team och kontor, det kommer att bli fantastiskt kul, säger Johnny Tennander, VD Sony/ATV Music Publishing Scandinavia.

Christel Valsinger