21 april 2020

Gröna Lund, Liseberg och Furuvik skjuter upp

Såväl Gröna Lund som Liseberg (bilden) och Furuvik meddelar att alla liveframträdanden innan midsommar nu bokas om.

Sveriges tre ledande nöjesparker meddelar samma dag att programmet helt styrs om i Coronas spår. Ingen av parkerna kommer att ha liveframträdanden innan midsommar. Gröna Lund avvaktar även datum för öppnande, medan Liseberg och Furuvik i nuläget planerar för start 16 maj.

– Vi ser inte att konsertverksamheten är förenlig med de rekommendationer runt att samla människor på en begränsad yta som just nu råder, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

De konserter som flyttas fram på Liseberg är Miriam Bryant (tänkt 29 maj) och Joel Alme & Jakob Hellman (11 juni).

Även Gröna Lund är mitt i en process av ombokningar till senare i år eller till 2021.

Redan nu kan Gröna Lund presentera nya datum för flera konserter. Saxon flyttas från 7 maj till 25 september, Norlie & KKV flyttas från 29 maj till 3 september och Stiftelsen flyttas från 12 juni till 10 september. Bryan Ferry har ställt in sin Europaturné, men kommer istället tillbaka till Gröna Lund den 27 maj 2021.

– Jag tror att alla har förståelse för att vi måste flytta de första konserterna med tanke på det rådande läget med corona, även om man så klart blir besviken. Många har redan köpt säsongskortet Gröna Kortet för konserternas skull. Därför har vi fattat beslut om att deras kort även kommer att gälla sommaren 2021 och alla som vill köpa Gröna Kortet nu får också hela nästa sommar på köpet. Nu håller vi tummarna för att situationen förbättras så att vi kan njuta av den resterande konsertsommaren, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds programchef och ägare.

För övriga datum gäller: The Hives – ursprungligt datum 8 maj. Under ombokning. JUNG – ursprunglig datum 14 maj. Under ombokning.Bob Hund – ursprungligt datum 15 maj. Under ombokning. Dolly Style – ursprungligt datum 17 maj. Under ombokning. Kaliffa – ursprungligt datum 22 maj. Under ombokning. Einár – ursprungligt datum 4 juni. Under ombokning. Social Distortion – ursprungligt datum 5 juni. Under ombokning till sommaren 2021. Korn – ursprungligt datum 17 juni. Under ombokning till sommaren 2021.

Bryan Ferry skulle också ha framträtt på Furuvik. Han kommer nu dit 29 maj 2021.

Lars Nylin