4 april 2020

Warner i nytt avtal med Spotify

Warner Music Group och Spotify har annonserat ett nytt avtal. Detta ett år efter den infekterade situationen mellan de två parterna i samband med Spotifys entré i Indien förra året.

Den gången handlade det konkret om förlagssidan i Indien, men många har tolkat det som att parterna skulle få problem även med det globala avtalet. Sedan tvisten har Spotify i Indien saknat titlar med Warner/Chappell involverat, men nu blir katalogen komplett.

I ett pressmeddelande sägs:

“Spotify and Warner Music Group are pleased to announce a renewed global licensing partnership. This expanded deal covers countries where Spotify is available today, as well as additional markets. The two companies look forward to collaborating on impactful global initiatives for Warner artists and songwriters, and working together to grow the music industry over the long term.”

Sedan tidigare har Spotify ett långsiktigt avtal med Sony Music.

Lars Nylin