4 april 2020

Sweden Rock överväger flytt

Den senaste i raden av evenemanget att påverkas av coronautbrottet är Sweden Rock Festival. Festivalen har ännu inte beslutat om flytt men tittar på möjligheten, besked kommer inom två veckor.

Enligt plan ska Sweden Rock Festival arrangeras 3 till 6 juni och toppas av bl.a. Guns N’Roses.

I ett pressmeddelande skriver de ansvariga:

”Liksom resten av världen följer vi utvecklingen av Covid-19-epidemin och dess följder med förskräckelse. Riktlinjer och beslut förändras nästan dagligen och vi vet lika lite som alla andra om när epidemin kan tänkas vara över och livet kan börja återgå till normalläge.

Vi har de senaste veckorna jobbat hårt för att se om det är möjligt att flytta fram festivalen till ett senare datum.

Eftersom det är så många inblandade (artister, crew, medarbetare, leverantörer, samarbetspartners, myndigheter m.fl.) och det finns så många olika frågeställningar att genomlysa, så ber vi om förståelse för att vi behöver lite mer tid.

Vi ber också om förståelse för att vi inte kan kommunicera några detaljer kring detta förrän vi har fått klart för oss vad som är möjligt att göra och inte. Absolut senast i mitten av april kommer vi att gå ut med så mycket och så detaljerad information som vi kan om hur det blir med årets festival, varför och vad som händer framåt.

/Sweden Rock Festival-ledningen”

Lars Nylin