31 mars 2020

Ny svensk karaoke-app med globala ambitioner

Den svenskutvecklade karaoke-appen Sing Along Official har lanserats i Sverige, än så länge i betaversion medan utveckling görs för lansering i fler länder. Bakom appen står bl a Tobias Larsson, Peo Thyrén, Raj Singh, bekanta för många inom den svenska musik- och techbranschen.

Appen utvecklas och ägs av Stockholmsbaserade Looktatech AB och gör det möjligt att spela in videor och sjunga till originalmusik-bakgrunderna från några av världens största hitlåtar. App-användarna kan också spela in egna duetter med stjärnorna genom att Lookatech har inlett ett samarbete med både majorbolag och indiebolag.

I fredags släpptes en betaversion i App Store i Sverige för ett begränsat antal användare. Den större lanseringen kommer ske i sommar.

Tobias Larsson, produktchef och grundare, säger:

– Unga konsumenter förhåller sig till musik på ett helt annat sätt än vad min generation gör. De nöjer sig inte med att passivt luta sig tillbaka och åtnjuta musiken, de vill själva vara delaktiga och engagera sig tillsammans med sina favoritartister och deras produktioner.

Redan från start finns musik med från artister och musikskapare som Lady Gaga, Sam Smith, David Guetta, Avicii, Usher, Sia, Shawn Mendes, Ariana Grande, Tina Turner, U2, Zac Efron, The Weeknd, Taylor Swift och många andra. Bland de svenska stjärnorna som är med återfinns bl a Miriam Bryant, Laleh, Sabina Ddumba, Mariette, Lisa Nilsson, Samir & Viktor, Veronica Maggio, Drängarna m fl.

VD-n Raj Singh kommenterar releasen av Sing Along Official:

– Det som Spotify gjorde för musikbranschen, genom att erbjuda ett lagligt alternativ till illegala nedladdningssajter, det gör vi nu inom området för co-creation och karaoke. Nu erbjuder vi för första gången ett lagligt och användarvänligt sätt att göra det. Här får alla berörda parter – artister, låtskrivare, musikförlag och skivbolag den ersättning som de har rätt till.

Och Peo Thyrén säger avslutningsvis:

– Jag är stolt över att få vara med och föra ut de unika möjligheter som Sing Along Official-appen erbjuder. Under alla mina år i musikbranschen och närliggande branscher är detta det största jag har varit involverad i – inte minst för att vi har fått med oss de internationella musikbolagsjättarna och artister som är superstjärnor i projektet.

Daniel Johansson