23 mars 2020

TV: ”Ola – den svenska popkungen”

Ola Håkansson fyller inte bara år 24 mars. En av musikbranschens största profiler och mångsysslare blir även SVT-dokumentär.

I en nyinspelad dokumentär berättar Ola Håkansson, 75 på tisdag, själv om sitt liv, sina drivkrafter och farhågor. Tittaren får också möta och höra många av de människor han jobbat med genom åren, som vittnar om Håkanssons musiköra och känsla för hits: Zara Larsson, Benjamin Ingrosso, Claes af Geijerstam, Tim Norell, Lili & Susie, Nina Persson, Alexander Bard, etc.

”Popidol, hitmakare, världsstjärna, låtskrivare, producent och skivbolagsdirektör med en unik känsla för talang och hits. Ola Håkansson är mannen bakom en stor del av det svenska popundret, både som artist och som kreatör. Från att själv ha varit popstjärna i Ola and the Janglers på 60-talet och Secret Service på 80-talet till att idag ligga bakom stjärnor som Zara Larsson, Benjamin Ingrosso och Icona Pop” beskrivs mannen bakom Stockholm Records och i dag TEN Music Group i ett pressmeddelande.

– Jag tänker att det här är det perfekta programmet att bänka sig i soffan med nu när vi ska sitta hemma i karantän, säger inslagsproducenten Charlotte BhattSVT till MI.

Programmet finns på SVT Play från tisdag, det är ännu inte klart när det sänds linjärt.

Lars Nylin