23 mars 2020

Hårt som hårdrockare

Från ungdomskultur till medelålderskris. Har livet som hårdrockare någonsin varit hårdare? Den frågan ställer sig Dan Nilsson i sin nya roman om ett liv som hårdrockare.

Dan Nilsson har en bakgrund som journalist och hårdrocksrecensent. Han har många gånger försökt kombinera vardagslivet med rocklivet. Genom sin nya roman Metallskallar ställer han sig frågan: Har vi hårdrockare förändrats – eller är det världen runt omkring som inte längre är densamma? Boken spinner kring ett par där mannen är medelålders hårdrockare.

– Jag vill skildra kontrasterna i livet på ett underhållande sätt. Det handlar om livets ytterligheter: mjuka och hårda värden, familj och frihet, lycka och lidande, ljus och mörker, himmel och helvete, berättar Dan Nilsson om sin bok.

Metallskallar avhandlar alltså en hel del allmänmänskliga ämnen. Men här finns också mycket om hårdrock inklusive beskrivningar av festivallivet på Sweden Rock Festival och alla musikreferenser.

– Jag hade otroligt kul när jag skrev boken. Det var som en dröm att få beskriva Judas Priests musik som terapi för människor i kris, säger Dan Nilsson som roat sig med mycket namedropping av band i sitt skrivande.

Tidigare har Dan Nilsson skrivit två deckare. [Hoi Förlag].

Lars Nylin