8 mars 2020

Noonie Bao mest framgångsrika kvinnliga låtskrivaren 2019

Listan över Sveriges mest framgångsrika kvinnliga låtskrivare har ett nytt toppnamn, Jonnali Mikaela Parmenius, mer känd som Noonie Bao. 2019 gick hon med låtar som Don’t leave me alone med David Guetta feat. Anne-Marie och Rita Oras Let you love me om Tove Lo, som toppade förra årets lista.

Det är Stim som sammanställt listan som bygger på organisationens data över intjäning 2019. Den avser intäkter från såväl tjänster som Spotify och Apple Music som från radio, TV, konserter, butiker etc, både i Sverige och internationellt.

– Svenska låtskrivare tillhör den absoluta världseliten. Och så här på internationella kvinnodagen är det grymt kul att presenterar en bred lista med låtskrivare som gjort allt från sålt ut Madison Square Garden, till att tonsätta en av världens största dramaserier, till att ta toppplacering efter toppplacering på internationella hitlistor, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder relations på Stim.

Namn/Förlag:

1. Jonnali Parmenius (Noonie Bao) EMI Music Publishing Scandinavia
2. Tove Nilsson (Tove Lo) Wolf Cousins, Warner Chappell
3. Robin Carlsson (Robyn) Robynsongs, Universal Publishing
4. Maria Jane Smith Sony ATV Music Publishing Scandinavia
5. Karin Dreijer Andersson (Karin Dreijer) Universal Music Publishing Scandinavia
6. Laleh Pourkarim (Laleh) Lost Army
7. Li Lykke Zachrisson (Lykke Li) EMI Music Publishing Scandinavia
8. Klara Söderberg (First Aid Kit) Jagadamba/Kobalt Music Publishing
9. Johanna Söderberg (First Aid Kit) Jagadamba/Kobalt Music Publishing
10. Zara Larsson Publishing Company Ten

Lars Nylin