28 februari 2020

Victor regerar, Ozzy tar över albumlistorna

Victor Leksell är fortsatt kvar i topp av Sverigetopplistan med Svag [Columbia/Sony]. På albumsidan tar Ozzy Osbourne över med trippla ettor för återkomsten Ordinary Man [Epic/Sony].

The Weeknd är fortsatt den som utmanar Victor Leksell intensivast i singeltoppen, med Blinding Lights [Republic/Universal] som tvåa. Men därunder händer det massor.

Först en återkomst till våra teorier om att två gamla listettor möjligen var på väg tillbaka. I fallet Miss Li med Lev nu, dö sen [Pistol Packin/Sony] stämmer tanken fortsatt, den går upp ett steg från 4 till 3 och har passerat 22 miljoner streams på Spotify och klättrar åter där. Däremot fortsätter Tones And I sakta nedåt med Dance Monkey [Elektra/Warner], nu till 6. Roddy Ricch vänder däremot uppåt till 6 med The Box [Atlantic/Sony].

Över till veckans stora förändringar i täten.

Anis Don Demina är veckans klättrare i toppskiktet, Vem e som oss [Warner/Warner] går från 19 till 5. Topp 20 har dessutom en kvartett nyheter: Hanna Ferm går in som 9 med Melodifestivalfinalisten Brave [Universal/Universal], The Weeknd säkrar ytterligare en topp 10-låt med After Hours [Republic/Universal] som nummer 10, Dotter är ny 14 med likaledes finaltävlande Bulletproof [Warner/Warner] och slutligen Z.E & S.T med Flyt på plats 15 [Team Platina/Amuse].

Ny etta på Heatseeker är Surfaces med Sunday Beat [Surfaces/Universal], upp från 4.

På albumlistan tar Ozzy Osbourne över såväl stora listan, den fysiska listan, som vinyllistan med sitt första album på 10 år. Scream nådde 2010 som bäst plats 3.

En intressant nyhet är sydkoreanska BTS med Map Of The Soul 7 [Big Hit/Sony]. Albumet som förhandsbeställt i fyra miljoner FYSISKA exemplar har ett antal svenska låtskrivare med.

Samlingslistan toppas av en nyhet som kan tänkas stanna i topp ett tag: Melodifestivalen 2020 [Warner/Warner].

Alla fakta finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin