21 februari 2020

Justin Bieber tillbaka i toppen

Victor Leksell är kvar i toppen av Sverigetopplistan med Svag [Columbia/Sony]. På albumlistan kliver Justin Bieber in rakt i topp med Changes [Def Jam/Universal]. Bieber har dessutom två spår på topp 10.

Förra veckan siade vi om en återkomst för några gamla ettor. Skulle dom rentav röra sig mot den absoluta toppen igen? Det blev inget  av med det, såväl Miss Li med Lev nu, dö sen [Pistol Packin/Sony] som Tones And I med Dance Monkey [Elektra/Warner] faller en plats till 4 respektive 5.

The Weeknd är istället fortfarande den som utmanar Victor Leksell intensivast med Blinding Lights [Republic/Universal].

Roddy Ricch, en annan utmanare, tappar även han,som 5 till 7 med The Box [Atlantic/Sony]. Myra Granberg är kvar som nummer 6 med Tills mitt hjärta går under [Myra/Sony].

Men listan saknar ändå inte intressant dramatik. Billie Eilish går in starkt på plats 3 med nya 007-låten No Time To Die [Interscope/Universal]. Justin Bieber har nya Forever [Def Jam/Universal] som 10, en plats under förra veckans nykomling Intentions. Dree Low går in som ny 12 med Liga [Top Class Music]. Ny på topp 20 är även Anis Don Demina med Vem e som oss [Warner/Warner].

Ny etta på Heatseeker är Powfu med Death Bed [Def Jam/Universal].

På albumlistan har Justin Bieber sällskap som ny på topp 10 av australiska Tame Imapala på plats 8, deras The Slow Rush [Caroline/Universal] är 2 på vinyllistan. Denna toppas i sin tur av norska metalbandet Kvelertak med Splid [Petroleum/Sony].

Samlingslistan toppas ännu en vecka av Lady Gagas A Star Is Born [Interscope/Universal].

Alla fakta finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin