16 februari 2020

Snoh Aalegra med Pharrell Williams

Svenska soulsångerskan Snoh Aalegra var nyligen Grammisnomerad, nu gör hennes karriär i USA ett nytt avtryck då hon släpper en låt tillsammans med storproducenten Pharrell Williams.

Snoh Aalegra från Enköping skrev skivkontrakt redan som 14-åring, men drog så småningom till Los Angeles. Under en period hade hon Prince som mentor och har sedan hunnit etablera sig som en hyllad soulartist och haft samarbeten med artister som Drake, John Mayer, Common och Vince Staples. Nu släpper hon alltså låten Whoa tillsammans med Pharrell Williams.

”Pharrell är magisk, det är en ära att få ta del av hans gåva”, säger Snoh Aalegra om samarbetet i ett pressmeddelande.

Debutalbumet Feels kom 2017. Uppföljaren -Ugh. Those Feels Again från 2019 har streamats över 80 miljoner gånger och som kronan på verket fanns albumlåten I want you around med på ex-presidenten Barack Obamas lista över årets bästa låtar 2019.

På hemmaplan framträdde Snoh Aalegra nyligen live på P3 Guldgalan och hon var även Grammisnominerad i kategorierna Årets artist och Årets album.

Lars Nylin