13 januari 2020

The Weeknds första soloetta

The Weeknd når sin första svenska soloetta med Blinding Lights [Republic/Universal]. Yasin är kvar som etta på albumlistan med Handen under Mona Lisas kjol [Madeniggamusic].

The Weeknd har tidigare toppat Sverigetopplistan, då med Daft Punk i Starboy 2016. Innan Blinding Lights – skriven och producerad av bl a Max Martin och Oscar Holter – hade kanadensaren under eget namn legat som bäst nummer 6 (Can’t Feel My Face och Call Out My Name). D v s innan Blinding Lights förra veckan nådde plats 4, på femte veckan går den nu alltså hela vägen i topp.

Yasin och Dree Low tappar till 2 med XO [Madeniggamusic]. Veckans starkaste nykomling är Justin Bieber med Yummy [Def Jam/Universal] (mer om den på annan plats i MI) på plats 6.

Veckans klättring inom topp 30 gör annars ZE när Gflow [Team Platina/Amuse] går från 26 till 7. Precis under den finns som 8 veckans andra nya raket, Lellow & Saliboy som är ny med Första klivet [Lellow]. En intressant nykomling finns även som 34, Jireel med Dröm [Nivy/Universal].

Etta på Heatseeker är Julie Bergans Kill Somebody [WM Nornar/Warner Music].

På övriga albumlistor toppar bekantingar. Harry Styles är fortsatt etta vinyllistan med Fine Line [Columbia/Sony]. Så mycket bättre – säsong 10 [Playground] toppar den för total fysisk försäljning, men tappar däremot samlingslistans tätplats till gamla ettan Vaggvisor för  barn [Sov gott/Spinnup].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin