30 december 2019

Mares mest spelade i P3

Nu är det klart vilka låtar som P3 spelat mest under 2019. De tre svenska låtar som toppar listan är Sunnanvind med Mares, Don’t Call Me Up med Mabel och Don’t Worry Bout Me med Zara Larsson. Sunnanvind toppar även den totala listan.

– Givetvis känns det hur kul som helst. 2019 har varit ett stort år för oss – såväl live som inspelat, och vi har många att tacka. Vi har gjort den musik vi har velat, utan yttre påtryckningar, och det är nog det som håller i längden. Det är också fint att få vara del av den independent-rörelse som gror i Sverige just nu. Den kommer att blomstra under 20-talet och vi ser mycket fram emot att få se allt vad den, och vi, har att ge. Gott nytt! säger Mares i ett pressmeddelande.

P3 fortsätter att varje år fylla sina program med musik från nya svenska artister. Under året som gått har P3 spelat 13 892 unika titlar, och 45,3 procent av all musik som spelats 2019 är svensk. Sunnanvind med Mares blev årets mest spelade låt, både på den svenska listan och totalt. Mares är för övrigt dubbelt nominerade på P3 Guld 2020, i kategorierna Årets pop och Årets låt (Sunnanvind).

Andra P3 Guld-nominerade artister som har låtar på den svenska topp tio-listan är Mabel, Zara Larsson, Molly Sandén, Victor Leksell, Tove Lo, Lova och Avicii.

– Vad vi ser på topplistan är akter som jobbat fram riktigt starka melodier och alla har laddat låtarna med egna berättelser. Låtarna har inte bara gjort avtryck här hemma utan några av de är också internationellt väldigt populära också som t.ex. Mabel och så klart Avicii, säger Musikguiden i P3:s Tina Mehrafzoon.

De tio mest spelade svenska låtarna i P3 2019:

1. MaresSunnanvind
2. MabelDon’t call me up
3. Zara LarssonDon’t worry bout me
4. Victor Leksell Klär av dig
5. LovaMy name isn’t
6. Molly SandénDet bästa kanske inte hänt än
7. Ozzy feat. TimbuktuBråkmakargatan
8. Avicii feat. Chris MartinHeaven
9. Tove LoGlad he’s gone
10. JaramiNo chance

P3 Mest Spelade med Mariana Benyamin Sir finns på Sveriges Radio Play.

Lars Nylin

Foto Mattias Larsson