16 december 2019

Georg Herlitz VD för United Screens Music

Georg Herlitz blir VD för United Screens Music, Nordens största musiknätverk på Youtube, från den 1 januari 2020.

Georg Herlitz har varit med och byggt upp musikdelen på United Screens sedan 2014, och tar nu VD-rollen för dotterbolaget United Screens Music.

– Jag är så taggad och glad för det här förtroendet, säger Georg Herlitz, och fortsätter:

– Musik är den största kategorin på Youtube. Youtube är därför jätteviktig för artister och labels, med en enorm potential att både nå fans och tjäna pengar på sitt innehåll. Det är här vi på United Screens Music kommer in, vi är en del av det nya ekosystemet kring en artist idag: Vi är Youtube-experter för Sveriges och Nordens artistelit. Idag jobbar vi med bland andra Zara Larsson, Jireel, Wintergatan, Alan Walker, Dree Low och Z.E.

– På daglig basis maximerar vi intäkter och visningar på Youtube för våra artister, ger strategisk rådgivning för hur de bäst navigerar sitt musikinnehåll på Youtube samt har Sveriges skarpaste digital rights-hantering hos oss, säger Georg Herlitz.

– Vi är så glada att Georg Herlitz nu axlar rollen som VD för United Screens Music. Han ligger bakom några av de coolaste influencer marketing-kampanjerna vi har gjort mellan varumärken och artister. Georg har erfarenhet från såväl musikbranschen, digitala medier och reklambranschen, och han är en kreativ teamplayer med stor energi, säger Natalie Tideström Heidmark, VD på United Screens, moderbolaget till United Screens Music i ett pressmeddelande.

– United Screens och United Screens Musics gemensamma reklamerbjudande till marknaden är outstanding. Våra kunder kan nå över en fjärdedel av Sveriges befolkning på bara en vecka, och även nå nischade målgrupper som till exempel unga vuxna i förorten, som är svåra att nå med andra mediekanaler. Våra två huvudprodukter är reklamutrymme inom vårt nätverk på Youtube och influencer marketing med Sveriges kreddigaste artister, avslutar Georg Herlitz.

Som ett led i det nya managementteamet på United Screens Music kommer Erik Gossas gå in som operativ chef från 1 januari 2020.

Lars Nylin