10 december 2019

Robyn har gjort 10-talets bästa låt, enligt Rolling Stone

När musiktidningen Rolling Stone Magazine räknar ner de 100 bästa låtar från 2010-talet toppar Robyn med Dancing On My Own. På listan finns dessutom ytterligare sju låtar med svensk koppling.

Rolling Stone utser Dancing On My Own till det gångna decenniets bästa poplåt, följd av Kendrick Lamars Alright, Adeles Rolling In The Deep och Beyonces Formation. Robyn och Patrik Berger har fått till ”exactly the disco anthem we needed in the long hangover of the subprime-mortgage crisis”, skriver tidningen.

På listan över de hundra bästa låtarna från 10-talet finns fler låtar med svensk koppling. På plats 40 finns Teenage Dream med Katy Perry, där Max Martin är en av låtskrivarna. På plats 51 finns Tove Lo med Habits (Stay High). 58 är Tayor Swift med New Romantics, skriven ihop med Max Martin och Shellback. Camila Cabello ligger på plats 61 med Never Be The Same, som Noonie Bao varit med och skrivit. Icona Pop feat Charlie XCX får plats 67 med I Love It. Tove Styrke ligger på plats 91 med Say My Name och First Aid Kit är nummer 96 med Emmylou.

Hela listan finns här.

Christel Valsinger